top of page
Zoeken
  • evelien27

Zomer bij de NoordAs: we gaan op tour!

Ben jij fan van de NoordAs, maar lukt het niet om elke maandagochtend te komen? Ben jij geïnteresseerd in andere manieren om verhalen (over armoede) te vertellen? Wil jij meer leren over hoe andere groepen bewoners zichzelf organiseren? Kom jij graag in Gent? Of kijk je graag films? Dan hebben we goed nieuws. Elk jaar organiseren we in de zomer een programma van leuke én leerzame activiteiten over geldzorgen en hoe je je stem kunt laten horen.


Op 5 augustus gaan we naar Rotterdam, waar een zelforganiserende WMove groep ons ontvangt. We gaan in gesprek over zelfregie en hoe je beleidsmakers bereikt met verhalen en signalen over wat mensen in armoede nodig hebben. We vertrekken om 09:00 uur vanaf de Ark (Aakstraat 60).


Op 21 augustus draait het Eye Filmmuseum in hun achtertuin - in de open lucht - de film Ciske de Rat. Voor deze iconische film over opgroeien in armoede in het Amsterdam van de jaren '20 van de vorige eeuw hebben wij vrijkaartjes. We verzamelen om 20:45 bij het evenemententerrein achter Eye (IJpromenade 1).


Meteen de volgende dag, op 22 augustus, springen we vroeg in de auto en rijden we naar Gent. Daar gaan we op bezoek bij De Zuidpoort, een vereniging waar armen het woord nemen. Ook zij strijden voor het belang van ervaringskennis in (armoede)beleid. We vertrekken om 08:30 uur vanaf de Ark (Aakstraat 60).


Voor al deze activiteiten is het belangrijk dat je je even aanmeldt. De plekken in de bus en het aantal vrijkaartjes is beperkt. Meld je aan via evelien@diaconienoord.org.






48 weergaven

Comentários


bottom of page